Oslavte svátek šampaňského na festivalu Grand Jour de Champagne

Termín 5. – 8. listopadu 2014 si již do svého diáře zapisují všichni milovníci šampaňského a nevšedních gastronomických zážitků. V těchto dnech totiž proběhne osmý ročník unikátního festivalu Grand Jour de Champagne. Návštěvníci se mohou těšit nejen na tradiční exkluzivní bankety a velkou přehlídku Champagne Exhibition, ale také na další akce z bohatého doprovodného programu.

K nim patří např. degustace Prestige Cuvées champagne, degustace Club Blanc de Blancs nebo ojedinělá vertikální degustace champagne Salon, chybět nebudou kombinace šampaňského s plody moře či kaviárem.
Nikde jinde nemohou návštěvníci ochutnat vedle sebe tolik prestižních značek champagne jako právě zde. Těšit se můžou např. na značky de Venoge, Salon/Delamotte, Deutz, Mailly Grand Cru, G. H. Mumm, Fleury a mnoho dalších.
Festival proběhne v reprezentativních prostorách Smetanovy síně pražského Obecního domu, Best Western Premier Hotel International Brno a v dalších partnerských restauracích a hotelech v Praze a Brně.
Špičkovou gastronomii bude letos opět reprezentovat belgický šéfkuchař Michael Nizzero, nejmladší kuchař oceněný michelinskou hvězdou. Nizzero v současnosti působí v hotelové restauraci pětihvězdičkového hotelu La Briqueterie v Épernay v oblasti Champagne. Předtím pracoval např. ve Velké Británii či Dubaji. Letošní banket bude inspirován pokrmy mistrů kuchyně, kteří vařili pro francouzské panovníky.

Aktuální informace k letošnímu festivalu Grand Jour de Champagne naleznete na www.champagne-grandjour.cz, případně na FCB.

Největší festival šampaňského
– Grand Jour de Champagne –
začíná letos v Brně!

Brno/Praha 7. října 2014

Termín 5. – 8. listopadu 2014 si již do svého diáře zapisují všichni milovníci šampaňského a nevšedních gastronomických zážitků. V těchto dnech totiž proběhne osmý ročník unikátního festivalu Grand Jour de Champagne. Návštěvníci se mohou těšit nejen na tradiční exkluzivní bankety a velkou přehlídku Champagne Exhibition, ale také na další akce z bohatého doprovodného programu.

K nim patří např. degustace Prestige Cuvées champagne, degustace Club Blanc de Blancs nebo ojedinělá vertikální degustace champagne Salon, chybět nebudou kombinace šampaňského s plody moře či kaviárem. Exkluzivním tématem letošního galabanketu je „Remake korunovačního menu francouzských králů v Remeši“.
Nikde jinde nemohou návštěvníci ochutnat vedle sebe tolik prestižních značek champagne jako právě zde. Těšit se můžou např. na značky de Venoge, Salon/Delamotte, Deutz, Mailly Grand Cru, G. H. Mumm, Fleury a mnoho dalších.
Festival proběhne v reprezentativních prostorách Smetanovy síně pražského Obecního domu, Best Western Premier Hotel International Brno a v dalších partnerských restauracích a hotelech v Praze a Brně.

Champagne v Brně

Vzhledem k velkému úspěchu z minulých ročníků se tato prestižní akce odehraje také v Brně, kde bude dokonce festival odstartován. V Best Western Premier Hotel International Brno vás okouzlí menu šéfkuchaře Miroslava Husáka. Miroslav Husák je členem představenstva brněnské pobočky AKC ČR a v letech 2000–2013 působil jako člen Seniorského národního týmu kuchařů a cukrářů ČR, s nímž dosáhl mnoha úspěchů na mezinárodních soutěžích. V roce 2009 získal Zlatou medaili M. D. Rettigové. Vařil pro mnoho známých osobností, mj. pro britskou královnu Alžbětu II. při její návštěvě v Brně, papeže Benedikta XVI., prezidenty České republiky, velkoknížete lucemburského Henriho nebo pro bývalou ministryni zahraničí USA Madeleine Albrightovou. V Singapuru, Indii a Rusku vařil na ambasádě pro velvyslance a pro jejich návštěvy českou kuchyni.

Program brněnské části Grand Jour de Champagne

Středa 5. listopadu 2014

16.00 – 20.00 - Best Western Premier Hotel International Brno
Champagne Exhibition

17.00 – 19.00 - Best Western Premier Hotel International Brno
Champagne Mailly Grand Cru – L´Intemporelle uvádí Chef de Cave Sébastien Moncuit

Čtvrtek 6. listopadu 2014

17.00 – 19.00 - Best Western Premier Hotel International Brno
Club Blanc de Blancs uvádí „Le Mesnil versus Cramant“
20.00 – Best Western Premier Hotel International Brno
Banket Champagne Gourmet Menu

Aktuální informace k letošnímu festivalu Grand Jour de Champagne naleznete na www.champagne-grandjour.cz, případně na FCB.

Bankety na letošním Grand Jour de Champagne oslní vynalézavostí 
i návratem do slavné historie

Praha/Brno, říjen 2014

Festival Grand Jour de Champagne je každoročně spjat nejen s přehlídkou věhlasných champagne domů, ale také s prvotřídními gastronomickými zážitky. Nejinak tomu bude v případě letošního osmého ročníku, který se koná od 5. do 8. listopadu v Praze a Brně.

Bankety jako gastronomický vrchol festivalu

Ve čtvrtek 6. listopadu se od 20.00 hodin uskuteční Banket Champagne Gourmet Menu v brněnském hotelu Best Western Premier Hotel International Brno. Šestichodové menu sestavil vynikající šéfkuchař Miroslav Husák, který se pro ně inspiroval také při své nedávné návštěvě oblasti Champagne. Hosté banketu se mohou těšit na vybrané lahůdky, které provokují chuťové pohárky už pouhým přečtením menu. Nahlédněte s námi, na co se můžete těšit: okouzlí vás pralinka z bílých foie gras v bramborovém prachu s ovocnými perlami; sous vide halibut na čočkovém rizotu s limetkovým a pomerančovým gelem, champagne sabayonem a wasabi smetanou; humr gratinovaný parmazánovým žloutkem, řasy salicorne s tomatovým concassé a koriandrem; flambovaná bažantí prsíčka, smetanové zelí s hroznovým vínem, mandlová nádivka a Marc de Champagne omáčka a další lahůdky.

Pražský sedmichodový galabanket byl inspirován korunovačním menu francouzských králů v Remeši. Jeho autorem je michelinský šéfkuchař Michaël Nizzero, dosavadní nejmladší držitel michelinského ocenění. Menu ve znamení královské lilie přináší jednoduché, o to však rafinovaněji zpracované pokrmy, např. Hors d´oeuvre, Relevé de Poisson či Piéces de résistances et rộts. Uskuteční se v pátek 7. listopadu od 20.00 hodin ve Francouzské restauraci Obecního domu v Praze.

Další akce ve znamení champagne a delikates

Také další kulinářské akce ukazují, s jakými pokrmy se dá champagne dokonale snoubit. Milovníci mořských plodů, humrů či ústřic bezesporu zavítají ve čtvrtek 6. listopadu od 17.00 hodin do skvělého Zdenek´s Oyster Baru, ti, kteří dávají přednost lanýžům, se zase mohou těšit na vyhlášenou snídani v restauraci La Truffe (proběhne v sobotu 8. listopadu od 9.30 hodin).

Aktuální informace k letošnímu festivalu Grand Jour de Champagne naleznete na www.champagne-grandjour.cz, případně na FCB.

Výjimečné osobnosti na
Grand Jour de Champagne 2014

Praha/Brno, říjen 2014

Festival Grand Jour de Champagne si za dobu své existence vybudoval pověst prestižní gastronomické a společenské události. Také proto je hojně navštěvován, často opakovaně, mnoha významnými osobnostmi z oblasti champagne a gastronomie.

Gastronomie

Špičkovou gastronomii bude letos reprezentovat belgický šéfkuchař Michaël Nizzero, nejmladší kuchař oceněný michelinskou hvězdou. Nizzero v současnosti působí v hotelové restauraci pětihvězdičkového hotelu La Briqueterie v Épernay v oblasti Champagne. Předtím pracoval např. ve Velké Británii či Dubaji. Letošní banket bude inspirován pokrmy mistrů kuchyně, kteří vařili pro francouzské panovníky.
Miroslav Husák, šéfkuchař brněnského hotelu Best Western Premier Hotel International Brno (hotel International) je členem představenstva brněnské pobočky AKC ČR. V letech 2000–2013 působil jako člen Seniorského národního týmu kuchařů a cukrářů ČR, s nímž dosáhl mnoha úspěchů na mezinárodních soutěžích. V roce 2009 získal Zlatou medaili M. D. Rettigové. Vařil pro mnoho známých osobností, mj. pro britskou královnu Alžbětu II. při její návštěvě v Brně, papeže Benedikta XVI., prezidenty České republiky, velkoknížete lucemburského Henriho nebo pro bývalou ministryni zahraničí USA Madeleine Albrightovou. V Singapuru, Indii a Rusku vařil na ambasádě pro velvyslance a pro jejich návštěvy českou kuchyni.

Champagne

Samozřejmostí je účast mnoha zástupců prestižních champagne domů. Letos přijal pozvání např. Chef de Cave domu Mailly Grand Cru Sébastien Moncuit. Chybět nebude ani nejrespektovanější znalec champagne, geniální Richard Juhlin.

Partneři festivalu

Partnery 8. ročníku festivalu jsou (v abecedním pořadí): Best Western Premier Hotel International Brno, The Mark Luxury Hotel Prague, Merlot d´Or, Obecní dům, Restaurant La Truffe, Roberto Coin, Svoboda & Williams nebo Zdenek´s Oyster Bar.

Aktuální informace k letošnímu festivalu Grand Jour de Champagne naleznete na www.champagne-grandjour.cz, případně na FCB.

Svátek všech milovníků champagne přinese unikátní degustace

Praha/Brno, říjen 2014

Světově unikátní festival šampaňského Grand Jour de Champagne je událostí, kterou každý rok očekávají tisíce milovníků tohoto ušlechtilého moku z České republiky. Organizátoři se snaží je pokaždé překvapit výjimečnými degustacemi, stejně jako letos.

Champagne Exhibition a Prestige Cuvée Exhibition

Ve středu 5. listopadu se od 16.00 hodin uskuteční v Brně (Best Western Premier Hotel International Brno) první přehlídka champagne domů.
Na velké přehlídce v Praze (pátek 7. listopadu) bude možné okusit celkem 32 champagne z 16 champagne domů. Patří k nim mj. Henri Verlain, Louis Roederer, Taittinegr, Salon/ Delamotte, Taittinger, de Venoge, Deutz, G. H. Mumm, Mailly Grand Cru, Perrier-Jouët, Piper Heidsieck, Alfred Gratien, Fleury aj. V oddělených prostorách zároveň proběhne jedinečná přehlídka Prestige Cuvéé Exhibition, na níž se představí vína, která je velmi těžké ochutnat v jeden okamžik a na jednom místě. Pro typické prestige cuvée se používají téměř výhradně hrozny z vinic Grand Cru, tedy nejvyšší kvality. Mnohá z těchto vín se vyrábějí tradičními způsoby, vyzrávají déle a prodávají se v exkluzivně adjustovaných lahvích zvláštních tvarů. Nechte se zlákat takovými jmény, jako je Dom Perignon, Cristal, Les Echansons, Louis XV., Comtes de Champagne, Dom Ruinart, La Grande Dame, Fleur de Passion a další.

Další ojedinělé degustace

Pod vedením Chef de Cave domu Mailly Grand Cru, pana Sébastiena Moncuita proběhne ve středu 5. listopadu od 17.00 hodin degustace s příznačným názvem L´Intemporelle (Best Western Hotel International, Brno).
Praha bude ve čtvrtek 6. listopadu od 17.00 svědkem mimořádné srovnávací degustace Les Mesnil versus Cramant (Club Blanc de Blancs, sklepy Monopole de Vin, Praha).
V pátek 8. listopadu se na ambasádě Francouzské republiky uskuteční vrcholná vertikální degustace champagne Salon.